søndag 10. april 2011

mye sunt og godt


man kan lage med minimalt av karbohydrater!



I går ble årets første grillings og jeg kunne jo fråtse
i alle slags typer kjøtt, men sleit litt med å finne tilbehør

Så kom jeg over denne oppskriften på nettet,
rett og slett en potetsalat, bare med blomkål i stedet for potet

(nok til seks personer)

1 stort blomkålhode
1/2 rød løk - finhakket

1 fedd hvitløk - finhakket
2 stilker stangselleri - hakket

1/2 - 1 rød chili uten frø - finhakket

4 ss gressløk - finhakket

2 hardkokte egg - hakket

 1 ss edikk
2-3 ss hakkede cornichonger (eller sylteagurker)
1 ss sennep (her liker jeg å bruke Slotts skånske sennep)
1/2 boks seterrømme
1 1/2 dl ekte majones
litt sukrin
salt & pepper
1 ts paprikapulver

mmmmm



Forrige dagen ble det lasagne, og det
er andre gangen vi lager den på to uker så den er god ;)







1.Stek en pakke kjøttdeig (svin/kylling/okse)
2. Tilsett litt hakka tomater og tomatpure (merke Landlord på rema 1000 har minst karbo)
3. Ha i litt hakke løk/grønn paprika/sopp (hva enn du ønsker egentlig)
4. Skjær squash i skiver med ostehøvel, legg de på litt torky og strø over litt salt,
dette er for å trekke ut fuktighet
(kan gjerne ligge en liten stund, 15 minutter?)
5. Legg alt lagvis - først kjøttsaus, så squash og så cottage cheese som ostesaus (eventuelt lag en lavkarbo ostesaus, finnes massevis av oppskrifter)
6. Strø revet ost på toppen (hvilken som helst du foretrekker)
7. Inn i ovnen, ca 30 minutter (eller til osten er gyllen og sprø)




Også må jeg ta med den hjemmelagde blomkålsuppa,
den var god den!

Koketid, ca 20 minutter

Ingredienser

- 1 stort blomkålhode (mellom 500-700 gr)
- 1-2 stk hvitløksfedd
- 7 dl grønnsakskraft (bruk evt. vann og buljongterning)
- 3 dl crème fraiche eller fløte
- 1-2 ss sitronsaft (kan utelates)
- Salt og pepper
- 1 krm muskat
- Olivenolje etter smak
- 25 gr smør
- Evt. 0,5-1,0 ts johannesbrødkjenemel og litt vann/kraft til jevning

Fremgangsmåte

1. Del opp blomkålen i buketter, og legg den i vann med litt eddik slik at de blir dekt.

2. Kok i mellomtiden opp grønnsakskraften, tilsett Creme fraiche eller fløte, press i hvitløken, og ha i blomkålbukettene. La det koke i ca. 10 minutter under lokk til det er mørt. Ta av noen fine små buketter, som du skal servere hele i suppen. Ha alt over i en foodprosessor eller hurtigmikser, og mos det, eller bruk en stavmikser direkte i kjelen.

3. Tilsett sitronsaft, salt og pepper, og smak til med olivenolje og muskat. La suppen småkoke i 3-4 minutter. Rør av og til.

4. Tilsett så smøret i blomkålsuppen og rør det inn. Legg i de kokte blomkålbukettene.
Smak til.

5. Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens på suppen, kan du lage en jevning av johannesbrødkjenemel og litt vann/kraft, som du tilsetter under omrøring.

6. Anrett så suppen over i dype tallerkner, og dryss sprøstekte bacon, riv parmesan eller annen god ost over, og dryss litt frisk, finhakket basilikum over som garnityr før servering.

Serveres evt. med mere crème fraiche eller seterrømme, parmesan, sprøstekte bacon eller kyllingbiter, evt. med biter av kokt skinke eller hardkokte egg om du liker det.

2 kommentarer: